Boeken

Debby Mendelsohn

 

Debby Mendelsohn is psycholoog, moeder van zes kinderen en de auteur van de boeken  ‘Zindelijk maken is kinderspel’ en ‘Borstvoeding doe je zo’.
Zij geeft trainingen aan pedagogisch medewerkers binnen de kinderopvang en lezingen aan ouders op ouderavonden.

Daarnaast heeft zij een praktijk (www.mendot.nl) waar professionals en ouders terecht kunnen voor advies bij het opvoeden van kinderen.

 

 

 

Borstvoeding is de natuurlijke manier om een baby te voeden. Borstvoeding doe je zo begeleidt moeders tijdens de hele borstvoedingsperiode. Het boek begint met het aanleggen van de baby en het vinden van een juiste houding. Het beschrijft de eerste voedingen en geeft praktische trucs die je helpen deze en de volgende voedingen succesvol te geven. Het resultaat is dat de borstvoeding een onderdeel wordt van de dagelijkse routine.

Het boek behandelt allerlei aspecten, zoals voeden en slapen, kolven, leren drinken uit een flesje, borstvoeding combineren met een baan, de overgang op vast voedsel, omgaan met een onrustige baby en nog veel meer. Daarnaast lees je hoe mooi het contact verloopt tussen moeders met hun baby tijdens het voeden.

Kortom: een boek waarmee moeders hun baby borstvoeding kunnen geven, zolang als dat zij wensen.

Bij dit boek hoort de website www.borstvoedingdoejezo.nl. Hier vind je een blog, informatie over workshops en nog veel meer.

 

 

Met anderhalf jaar uit de luiers: dat klinkt velen als muziek in de oren! Dit boek helpt ouders en verzorgers om kinderen te begeleiden bij het zindelijk worden. Stap voor stap en zonder stress kunnen kinderen in vrij korte tijd zindelijk zijn, niet alleen overdag maar ook ’s nachts.

Bovendien kunnen ze dat op een veel jongere leeftijd dan tegenwoordig gebruikelijk is. Zodra een kind goed kan zitten en lopen, dus met één tot anderhalf jaar, kunnen ze ook al leren om zindelijk te worden. Dat is niet alleen fijn voor de ouders, maar ook de kinderen zelf bevalt het uitstekend om geen luier meer te hoeven dragen.
Kinderen hebben veel plezier in de dagelijkse potjessessies. Het zindelijk maken is geen vervelende opgave, maar een leuke bezigheid in de dagelijkse routine.

 

 

 

Uit de inhoud:
Hoe lukt het je om je dreumes op het potje te laten zitten?
Hoe breng je routine aan in de potjessessies?
Hoe houd je er samen plezier in?
Hoe betrek je andere gezinsleden en eventueel het kinderdagverblijf er bij?

De boekjes kosten € 12,95 en zijn bij ons verkrijgbaar