veilig slapen

informatie over een goed en veilig beddengoed

Een van de meest besproken babyartikelen is wel de matras. Wat is nou een goede en vooral veilige matras en welk beddengoed heb ik nodig? Hoe voorkom ik wiegendood…

Veel bedrijven willen zoveel mogelijk verkopen en raden vaak spullen aan die het meest opleveren. Ons doel is om jou datgene te laten kopen waar jij je prettig bij voelt en we willen graag eerlijk zijn! Daarom leggen wij hieronder uit waarom een voordelige matras net zo goed is als de hele dure zgn veel veiligere matrassen. Onze informatie komt via veiligheidNL en Jeugdgezondheidszorg (JGZ).

Het is helemaal niet zo moeilijk, een goede veilige matras moet voldoen aan een aantal eisen. De matrasjes die in NL verkocht worden voldoen hier allemaal aan.

Voor een wieg heb je een dunnere matras nodig. Echter veel wiegen hebben een apart model, eivormig of rechthoekig. Bij een nieuwe wieg heeft de fabrikant vaak een bijpassende standaard matras.

Er zijn op de markt een aantal dure matrassen waarvan de fabrikant en de meeste verkopers zeggen dat ze veel veiliger zijn en dat ze zelfs wiegendood voorkomen. Dit is beslist niet waar! Wiegendood voorkom je nooit door de matras.

Tevens hebben deze duurdere ventilerende matrassen zoals Aerosleep meerdere nadelen omdat je nl niet alle beddengoed en kruiken mag gebruiken. Dat laatste kan erg vervelend zijn, zeker wanneer je kindje in het najaar of in de winter wordt geboren of als het geboorte gewicht lager is.

 

 

 

Wat kan ik doen tegen wiegendood?

Wiegendood voorkom je niet door een dure ventilerende matras te gebruiken. Leg je kindje altijd op de rug te slapen, dat is wel erg belangrijk. Daarnaast is de warmtestuwing van belang. Zorg voor een goede ventilatie op de babykamer, gebruik niet te warm beddengoed en zorg voor een gezonde leefomgeving. Roken in de buurt van je baby is gewoon slecht. Je kunt aan het nekje van je baby voelen of hij het (te) warm heeft! Het nekje moet lekker lauw aanvullen, niet zweterig of heet of te koud. Ook borstvoeding kan helpen bij het voorkomen van wiegendood.

Tip van ons;

Als je zwanger bent wil je liever niets weten van wiegendood. Ja, het komt voor en het is verschrikkelijk, maar bedenk ook dat het percentage wiegendood erg laag is t.o.v. het aantal geboren kinderen. Laat je niet gek maken, denk logisch na, wees ontspannen in het uitzoeken van de uitzet.

Laat je goed informeren! Kom naar onze informatieavonden!

Wil jij meer weten over Veilig Slapen ? Kom dan gerust naar onze winkel en laat je eerlijk informeren. Tevens organiseren wij regelmatig een thema informatieavond over Veilig slapen. Bezoekers ontvangen dan een leuke attentie.

De agenda en aanmeldingsformulier voor deze informatieavond vind je hier.