Zeker van je zaak! Over twijfel en passie…

6 maanden geleden had ik het gehad met de webshop. Het kostte heel veel tijd en energie om de webshop qua inhoud en qua inrichting goed te laten functioneren. Hoe plaats je alles in de webshop, per categorie, per merk, laat je alle kleuren zien of laat je klanten kiezen in een keuzelijst? En dan vergeet ik nog de kennis die je moet hebben van de teksten, welke woorden laat je terug komen. Je moet om het goed te doen verstand hebben van SEO’s, Metatags en van Google, want zei bepalen hoe en wanneer je hoog in de zoekmachine komt. Als ik dat allemaal had gewild dan had ik wel voor dat vak gekozen. Ik wil ondernemen! Ik wilde het toch nog een keer proberen; Ging me verdiepen in teksten, gooide de boel om, de lay-out aangepast, een keurmerk enz… Daarbij krijg je steeds meer eisen, betalen via Ideal, betalen via After Pay, alles om de klant zoveel mogelijk te beschermen wat logisch is. Maar ondertussen voldoe je overal aan en levert het nog niets op!

Tegen de grote shops die we allemaal kennen, die gratis verzenden en soms ver onder de prijs verkopen kan ik niet tegen op. Als kleine zelfstandige heb ik te weinig spullen om in de webshop te plaatsen, gratis verzenden is niet te doen als je ook nog wilt verdienen. Alle tijd die je er in moet stoppen om de artikelen zo goed mogelijk te plaatsen, de voorraad beheren, promoten op social media en je altijd maar afvragen; “doe ik het wel goed?”. Dit alles gaat ten kostte van je energie en tijd om in je fysieke winkel te steken. En het levert niets op! Je stelt jezelf de vraag; Vind ik dit nog wel leuk? En het antwoord is NEE.

Even terug naar nog niet zo lang geleden; ik kan mij herinneren dat gordijn en tapijt leveranciers een kantoor met showroom hadden in de regio’s. Hier konden de zelfstandigen met hun klanten naar toe om de hele collectie te bekijken, en konden de retailers kleine dingen regelen, bestellen enz. Het was not done om aan consumenten rechtstreeks te verkopen. Dit was een bescherming t.o.v. de detailhandel. Zo bestond er ook een vastgestelde consumentenprijs waardoor je allemaal dezelfde prijs aan moest houden. Helaas is die bescherming er niet meer en kan er gestunt worden en zo wordt de handel kapot gemaakt.

Echter tegenwoordig hebben veel grote merken een eigen webshop waar consumenten rechtstreeks kunnen kopen. En dat is voor de koper veel handiger want alles is op voorraad en je kunt dus alles kopen wat je wilt in een zelfde serie en kleur. Daar kun je als kleine webshop nooit tegenop boksen. Ja je leest het goed! De leverancier is tegenwoordig je eigen concurrent.

Na veel wikken en wegen en uiteindelijk goed nadenken en praten met anderen heb ik 2 weken geleden de knoop doorgehakt en de webshop gesloten! Dat is een hele stap want je hebt immers in je promotie altijd de URL gebruikt en je klanten weten dat ze on line kunnen oriënteren.
Toch heb ik het gedaan! Op www.ooievaarenco.nl kun je tot 1 mei lezen waarom ik de webshop gesloten heb. Vanaf 1 mei kom je via die URL rechtstreeks op de info site www.ooievaar-co.nl
Vanaf het moment dat ik de knoop het doorgehakt ben ik opgelucht. Ik richt mij nu helemaal alleen op de fysieke winkel. De infosite is zo goed als helemaal up to date en sinds vorige week kun je daar ook blogs op lezen.

Beleving!

Beleef de sfeer in de winkel

De winkel zelf is natuurlijk netjes, warm en gezellig. De komende tijd wil ik dit nog beter gaan doen. De beleving die een consument zoekt in een winkel is er al. Zeg nou zelf; het is toch veel leuker om spullen voor je kindje eerst te voelen en te zien voordat je het besteld ? En als het niet voldoet dan kom je terug en kun je het ruilen. Ik geef ook graag een persoonlijk advies en ik help je graag met het uitzoeken van kadootjes. De reden dat ik ooit begon met een eigen zaak was vooral de passie voor textiel, de passie voor klanten, mensen adviseren, deze passie kun je nooit on line kwijt.

Dus als jij op zoek bent naar leuke babyspullen, een goed advies, service en een persoonlijke benadering kom dan eens kijken bij Ooievaar&Co, de koffie/thee staat klaar!

Ik zie je graag in mijn winkel!

Warme groeten Corrine